Sörklubbs # 12, Alfta-Ösa OK, avresa fr Preem 17.30. läsinbjudan här

Vi kommer att hålla till på Prästnäset
Ansv: Christer Lagerhäll

Droger & Doping

Bollnäs kommunalfullmäktige antog 1995 06 12 en dopingpolicy som gäller för kommunens samtliga lokaler och anläggningar:

1. Bollnäs Kommuns samtliga anläggningar skall vara dopingfria. Detta innebär att en person som använder dopingpreparat ej har rätt att vara hyresgäst eller träna på någon av anläggningarna.

2. Person som innehar, överlåter, säljer eller brukar förbjudna preparat enligt lag har inte heller rätt att vara hyresgäst eller träna på någon av kommunens idrottsanläggningar.

3. De föreningar som hyr lokal eller anläggning för idrottsändamål och är anslutna till Riksidrottsförbundet har ansvar för att de som tränar är medlemmar i föreningen. Medlemskap i dessa föreningar ger automatiskt skyldighet att lämna dopingprov till förbundets kontrollanter.

Rehns BK subventionerar träning för klubbens juniorer/elitaktiva på Höghammarhallen. Ovanstående regler gäller självklart för klubbens medlemmar såväl vid subventionerad som osubventionerad träning.

Översatt till Rehns BK:s verksamhet i stort gäller i överensstämmelse med kommunens policy att:

1. Medlem i Rehns BK utnyttjar ej dopingklassade preparat (se nedan). Detta innebär att en person som använder dopingpreparat ej har rätt att vara medlem i Rehns BK eller delta i tävling och träning som klubben arrangerar.

2. Person som innehar, överlåter, säljer eller brukar förbjudna preparat har inte heller rätt att vara medlem i klubben eller delta i klubbens tränings och tävlingsverksamhet.

3. Medlemskap i föreningen ger automatiskt skyldighet att lämna dopingprov till Riksidrottsförbundets kontrollanter om så begäres.

Vid frågor och funderingar kring läkemedel/medicinsk rådgivning så bes löpare tas kontakt med klubbläkare,

Wada Anti-Doping Program

Klubbläkare